Egy olyan ember fõz Kecskeméten minõségi pálinkát, aki végigjárta a szakma minden egyes lépcsõfokát, nem egy régi név tradícióját akarja meglovagolni, nincsenek mögötte milliárdos befektetõk……..
Egyszerûen ért hozzá, kitanulta , finomította, mint festõ a stílusát… Mert a pálinkafõzés mûvészet!
Pajor Jenõ szerintem egy mázlista, a cég történetét onnan kezdi, hogy egy méhész kongresszusra kellett utaznia, ami 1989-ben Rio de Janeiro-ban volt, ami abban az idõben azért egy hangyányit extrának számított.
Aki látta a gyilkos méhek címû filmet, az tudja, hogy ezek a zümik Dél-Amerikából jöttek, itt lehet a kapcsolat, de ezt majd megkérdezzük.
A történet fél millió darab üres lekváros üveggel folytatódik, amit a méhész haveroknak azonnal pénzzé lehetett tenni. Ez azért fontos momentum, mert a megbízó itt ajánlja fel hõsünknek:
- annyi ismerõsöd van, annyit mész, nem próbálod meg eladni a termékeink (konyak, pálinka, brandy stb…)
Az akkor még panelban lakó emberünk táviraton kapja a megrendeléseket .
…Szia Jenoo….. Stop…. Brandy 20 Liter…… Stop…… Pálinka Koorte 10 Liter….. Stop….. Táltos Presszo ….. Joozsi Kooszi…Stop …. Ja Gyorsan kell….Stop
Egy lépés volt innen a szeszfõzde bérlése, és ha egyszer egy üzlet beindul. Pl: a likõr vodkát is neki köszönhetjük, amirõl nekem is vannak középiskolás élményeim. Ez a termék annyira sikeres volt, hogy a gyártósor végén a vevõk szinte közelharcot vívtak a legördülõ kartonokért.
Ezek a storyk több mint 10 éve történtek, amit összegezhetünk: végigjárta az összes lépcsõt ebben a szakmában , mindent tud a technológiákról, kereskedelemrõl és egy remek csapatot irányít.
Számára legfontosabb a minõség ,amit számos díj is bizonyít pl.: tavaly novemberben a Szlovákiai Nagytárkányban mind a 4 kiküldött minta aranyérmes lett és a közönség díj is Kecskemétre vándorolt.
2007-tõl indult el a Pajor pálinka. Aki egyszer megkóstolja, nem fog csalódni. Az illat nem csak azt mutatja, milyen lenne a pálinka zamata, hanem tényleg azt az ízt kapjuk, amit elõzõleg vártunk.
Vasadi-Balázs Zsuzsanna kísért végig bennünket a telephelyen, ami az irodák és a fõzde mellett egy igényes kóstolót és egy mintatermet is magában foglal. Csak ajánlani tudom programként ha Kecskeméten járnak, kihagyhatatlan mindenkinek, csak jelezni kell és meglepõdnek mennyire családiasan fogadják majd Önöket.